دوره 14، شماره 1 - ( 1390 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 37-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dadashpour M, Rasooli I, Sorouri Zanjani R, Sefidkon F, Taghizadeh M, Darvish Alipour Astaneh S. Antimicrobial, nitric oxide radical scavenging and cytotoxic properties of Thymus daenensis essential oil. MJMS. 2011; 14 (1) :37-47
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-30-11520-fa.html
داداش پور مهدی، رسولی ایرج، سروری زنجانی رحیم، سفید کن فاطمه، تقی زاده مسعود، درویش‏علیپور آستانه شکیبا. فعالیت ضد میکروبی، رادیکال‏زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس آویشن دنایی. پژوهش‌های آسیب‌شناسی زیستی. 1390; 14 (1) :37-47

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-30-11520-fa.html


1- گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- استاد، گروه زیست‏شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران ایران، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی کدپستی: 3319118651
3- دانشیار، گروه میکروب‏شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...، تهران، ایران
4- استاد، گروه شیمی، مؤسسه تحقیقات جنگل‏ها و مراتع، تهران، ایران
5- استادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
6- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده:   (2755 مشاهده)
هدف: با وجود اثر سمی برخی از روغن‏های اسانسی، استفاده آن‏ها تحت کنترل نیست. با توجه به گسترش مصرف فرآورده‏های گیاهی، ابعاد مختلف زیست‏شناختی اسانس آویشن دنایی برای اولین بار گزارش می‏شود. مواد و روش‏ها: فعالیت ضد باکتریایی با دو روش انتشار و رقت، رادیکال‏زدایی نیتریک اکساید با روش مارکوکسی و همکاران و سمیت سلولی با روش احیا دی متیل تیازولیل دی فنیل تترازولیوم بروماید به‏وسیله اسانس‏های آویشن دنایی و تجاری و ترکیب شیمیایی اصلی آن‏ها، تیمول، بررسی و مقایسه شد. نتایج: نمای حساسیتی میکروارگانیسم‏ها براساس حساس‏ترین به مقاوم‏ترین سودوموناس آئروژینوزا> استافیلوکوکوس اورئوس> اشریشیا کولی> کاندیدا آلبیکنس و کم‏ترین غلظت مهار کنندگی و کشندگی 04/0-10 میلی‏گرم در هر میلی‏لیتر بود. رادیکال‏زدایی نیتریک اکساید وابسته به دوز با IC50 برابر 5، 75 و 863 میکروگرم و فنل کل معادل 79/6±07/644، 55/2±94/16 و 31/2±33/10 میکروگرم گالیک اسید در هر میلی‏گرم نمونه به‏ترتیب در اسانس آویشن دنایی، اسانس تجاری و تیمول تعیین شد. سمیت سلولی آن‏ها بر سلول‏های طبیعی انسان به‏صورت 50 درصد غلظت ممانعت (IC50) به‏ترتیب 1455، 10/12 و 2867 میکروگرم و در خصوص سلول‏های سرطانی به‏ترتیب 95/4، 61/3 و 1730 میکروگرم بود. نتیجه‏گیری: آویشن با خاصیت خوب ضد میکروبی، می‏تواند در پیشگیری از تشکیل محصولات سمّی نیتروژن واکنش‏گر نیز مؤثر بوده و به‏عنوان یک آنتی‏اکسیدان خوب مستقیماً NO و O2− را بزداید. تأثیر کشندگی غلظت کم اسانس بر سلول‏های سرطانی بدون تأثیر منفی بر سلول‏های طبیعی نویدبخش امکان استفاده در مبارزه با سلول‏های سرطانی است.
متن کامل [PDF 562 kb]   (1574 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی|بیوشیمی بالینی
دریافت: ۱۳۸۹/۹/۲۰ | پذیرش: ۱۳۸۹/۱۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۰/۱/۳۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code