دوره 20، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 61-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nedaei S, Yaghoubi H, Akbari H. Green synthesis and cytotoxicity effect of silver nanoparticles by using the extract of Tuber spp.. MJMS. 2017; 20 (3) :61-76
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-30-7458-fa.html
ندایی شهلا، یعقوبی هاشم، اکبری حسین. سنتز سبز و بررسی سمیت سلولی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره قارچ دنبلان (Tuber spp.). پژوهش‌های آسیب‌شناسی زیستی. 1396; 20 (3) :61-76

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-30-7458-fa.html


1- گروه زیست شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
2- گروه فیزیک، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
چکیده:   (1619 مشاهده)
هدف: اخیراً سنتز سبز نانوذرات نقره از طریق گیاهان، قارچ، باکتری‌ها و جلبک‌ها انجام می‌گیرد؛ به‌دلیل اینکه روشی ساده، کم هزینه و سازگار با محیط زیست است و می‌تواند جایگزین مناسب برای روش‌های فیزیکی و شیمیایی باشد. در این مطالعه سنتز سبز نانوذرات نقره به‌وسیله عصاره قارچ دنبلان و ارزیابی سمیت سلولی آن توسط MTT گزارش شده است.
مواد و روش‌ها: در این تحقیق از عصاره قارچ دنبلان به‌عنوان عامل کاهنده برای تولید زیستی نانوذرات نقره استفاده شد. نانوذرات حاصل برای تعیین اندازه، خواص ساختاری، خواص اپتیکی، ریخت‌شناسی به‌ترتیب با دستگاه‌های طیف‌سنجی مادون قرمز، پراش اشعه ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی میدان گسیلی و میکروسکوپ الکترونی عبوری تحلیل و بررسی قرار شد. آثار سمیت سلولی نانوذرات روی سلول‌ها با روش رنگ‌سنجی MTT طی 24 ساعت ارزیابی شد.
نتایج: تشکیل نانوذرات زیستی نقره در محدوده 400 الی 450 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتوفتومتر نشان داده شد. اندازه و ریخت‌شناسی این نانوذرات توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری تعیین شد که شکل ذرات کروی و اندازه متوسط آن‌ها در حدود 15-30 نانومتر است. نتایج MTT نشان داد که اثر ضد تکثیری نانوذرات بستگی به غلظت و زمان دارد.
نتیجه‌گیری: عصاره قارچ قادر به احیای یون Ag+ به نانوذرات نقره است. همچنین نانوذرات نقره تولید شده به روش سبز دارای فعالیت ضد تکثیری بیشتری نسبت به عصاره قارچ است.
متن کامل [PDF 1826 kb]   (2433 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: ۱۳۹۶/۶/۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۷/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۸/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code