Pathobiology Research
Pathobiology Research
mjms
Medical Sciences
http://mjms.modares.ac.ir
1
admin
2538-3000
2538-5887
en
jalali
1391
1
1
gregorian
2012
4
1
15
1
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر ضددردی کورکومین، ماده مؤثر زردچوبه، در موش صحرایی دیابتی و ارزیابی نقش پراکسیداسیون لیپیدی
Antinociceptive Effect of Curcumin, an Effective Constituent of Turmeric, in Diabetic Rats and Evaluation of the Involvement of Lipid Peroxidation
هدف: در این مطالعه اثر ضد دردی کورکومین در موش‏های صحرایی دیابتی در دو آزمون فرمالین و غوطه‏ور کردن دم در آب داغ بررسی شد.
مواد و روش‏ها: موش‏های صحرایی به شش گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با کورکومین، دیابتی، دیابتی دریافت کننده سدیم سالیسیلات، و دو گروه دیابتی تحت تیمار با کورکومین (10 و 50 میلی‏گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. کورکومین 7 روز پس از تزریق استرپتوزوتوسین به‏مدت 5 هفته تجویز شد.
نتایج: تیمار با کورکومین در دوز بالا موجب کاهش معنی‏دار در نمرات درد موش‏های دیابتی در مقایسه با گروه دیابتی در دو مرحله حاد و مزمن آزمون فرمالین شد (05/0P<). تزریق سدیم سالیسیلات نیز موجب کاهش معنی‏دار درد در مرحله مزمن آزمون فرمالین شد (05/0P<). به علاوه؛ در گروه دیابتی یک کاهش معنی‏دار در مدت زمان تأخیر در بیرون کشیدن دم در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (01/0P<) و تیمار موش‏های دیابتی با کورکومین در دوز بالا موجب افزایش معنی‏دار این زمان تأخیر در مقایسه با گروه دیابتی شد (05/0P<). همچنین موش‏های دیابتی افزایش معنی‏داری را در سطح سرمی مالون دی آلدئید (01/0>P) نشان دادند و تیمار با کورکومین در دوز بالا میزان مالون دی آلدئید را به‏صورت معنی‏دار کاهش داد (05/0>P).
نتیجه‏گیری: تجویز کورکومین موجب کاهش شدت احساس درد در دو مرحله حاد و مزمن آزمون فرمالین در موش‏های دیابتی می‏شود و آستانه درد حرارتی را افزایش می‏دهد و بخشی از آثار سودمند آن از طریق کاهش پراکسیداسیون لیپیدی اعمال می‏شود.
Objective: This study was designed to investigate the antinociceptive effect of curcumin in diabetic rats by using the formalin and hot tail immersion tests.
Methods: Wistar rats were divided into the following six groups: control; curcumin-treated control (50 mg/kg); diabetic; sodium salicylate (SS)-treated diabetic; and two curcumin-treated diabetic groups (10 and 50 mg/kg). Curcumin was administered seven days after streptozotocin injection for a total of five weeks.
Results: High-dose curcumin treatment of diabetic rats reduced the pain score in both acute and chronic phases of the formalin test (p<0.05). SS-treated diabetic rats had a reduction in pain score only in the chronic phase of the formalin test (p<0.05). In the hot tail immersion test, diabetic rats showed a significant reduction in tail flick latency compared to the control group (p<0.01). High-dose curcumin treated diabetic rats showed significantly increased latency relative to untreated diabetic rats (p<0.05). Diabetic rats also showed a significant increase in the tissue level of malondialdehyde (MDA; p<0.01). High-dose curcumin treated diabetic rats had a significantly reduced level of MDA (p<0.05).
Conclusion: Chronic administration of curcumin could attenuate the nociceptive score in both the acute and chronic phases of the formalin test in a streptozotocin-induced experimental model of diabetes mellitus and increase thermal pain threshold. The beneficial effect of curcumin is partly attributed to attenuation of lipid peroxidation in the periphery.
دیابت قندی,درد,کورکومین,پراکسیداسیون لیپیدی
Diabetes mellitus,Pain,Curcumin,lipid peroxidation
23
32
http://mjms.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-30-1000-2924&slc_lang=fa&sid=30
Mehrdad
Roghani
مهرداد
روغنی
100319475328460066898
100319475328460066898
Yes
1- Neurophysiology Research Center, Shahed University, Tehran, Iran
2- Department of Physiology, Faculty of Medicine, Shahed University, Tehran, Iran
1- مرکز تحقیقات نوروفیزیولوژی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
Tourandokht
Baluchnejadmojarad
توراندخت
بلوچ نژاد مجرد
100319475328460066899
100319475328460066899
No
Professor, Department of Physiology, Faculty of Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استاد، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران