Abbasi M, Aslani M M, Mostafavi E, Alikhani M Y, Nikbin V S. Determination of Adhesion Virulence Factors of Enteropathogenic Escherichia coli (eaeA-, bfpA-) Isolates from Asymptomatic Individuals Compared to those with Diarrhea. Pathobiol Res. 2013; 15 (4) :99-108
URL:
http://mjms.modares.ac.ir/article-30-7761-fa.html
عباسی مرضیه، اصلانی محمد مهدی، مصطفوی احسان، علیخانی محمد یوسف، نیک بین وجیهه السادات. بررسی عوامل بیماریزای چسبندگی جدایههای اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک eaeA- و bfpA- جدا شده از موارد اسهالی و افراد سالم. پژوهشهای آسیبشناسی زیستی. 1391; 15 (4) :99-108
URL: http://mjms.modares.ac.ir/article-30-7761-fa.html
1- کارشناس ارشد، گروه زیستشناسی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استاد، بخش میکروبشناسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
3- استادیار، بخش اپیدمیولوژی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
4- دانشیار، گروه میکروبشناسی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
5- کارشناس ارشد، بخش میکروبشناسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
چکیده: (5173 مشاهده)
هدف: هدف از این مطالعه بررسی حضور ژنهای toxB، paa، lpf و iha و بررسی ارتباط آنها با اسهال، در جدایههایی از اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک جدا شده از موارد اسهالی و افراد سالم است که فاقد دو فاکتور مهم eaeA و bfpA هستند.
مواد و روشها: در این مطالعه، 70 جدایۀ اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک (eaeA-، bfpA-) جمعآوری شده که از نظر سرولوژیک تأیید شده بود، بررسی شد. DNA جدایهها به روش فنل- کلروفرم استخراج شد و با استفاده از روش PCR حضور ژنهای toxB، paa، lpf و iha، بررسی شد. سپس با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 16 و آزمون مربع کای با در نظر گرفتن سطح معنیداری کمتر از 05/0، ارتباط ژنها با اسهال بررسی شد.
نتایج: ژنهای toxB، paa، lpf و iha به ترتیب در 85/2، 28/4، 71/45 و 42/21 درصد از جدایهها مشاهده شد. نتایج حاصل از آزمونهای آماری نشان داد که هیچ ارتباطی بین toxB، paa و lpf با اسهال وجود ندارد و ارتباط iha با اسهال از لحاظ آماری به طور ضعیف معنیدار است (11/0=P).
نتیجهگیری: از آنجایی که مکانیسم اصلی بیماریزایی اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک، اتصال و تخریب است؛ بنابراین جدایههای اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک (eaeA-، bfpA-) باید از نظر سایر عوامل چسبندگی بررسی شود. نتیجه حاصل از این مطالعه نشان داد که بیشترین ژن حاضر در جدایههای اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک (eaeA-، bfpA-)،عامل lpf است. تحقیقات بیشتر روی خصوصیات بیماریزایی این جدایهها برای روشن شدن نقش این عوامل بیماریزا در اسهال کودکان ایرانی لازم است.
* نشانی نویسنده مسئول: تهران |