1- گروه بیوشیمی ، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی ، تهران ، ایران
2- گروه تکوین، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی ، تهران ، ایران ، elham_rajabbeigi@yahoo.com
چکیده: (368 مشاهده)
هدف : با وجود پیشرفتهای فراوان در زمینه درمان و کنترل سرطان، همچنان کمبودهای قابل توجهی در این زمینه وجود دارد و نرخ افزایش سرطان رو به رشد میباشد. با توجه به عوارض جانبی استفاده از مواد شیمیایی و پرتودرمانی، استفاده از گیاهان میتواند عوارض کمتری برای بیمار داشته باشد. هدف از این تحقیق بررسی آثار احتمالی ضدسرطانی عصاره الکلی اسطوخودوس بر مهار و رشد سلولهای کبدی رده سلولی HepG2 است.
مواد و روش ها : در این مطالعه تاثیر عصاره الکلی اسطوخودوس با غلظتهای 10،100،1000و1میکروگرم/میلیلیتر بر ردهی سلولی سرطان کبد HepG2مورد مطالعه قرار گرفت. برای بررسی میزان سمیت عصاره الکلی اسطوخودوس و میزان زندهمانی سلولها از روشMTT استفاده شد. تغییرات چرخه سلولی با استفاده از دستگاه فلوسایتومتر مورد بررسی قرار گرفت. تولید گونههای آزاد اکسیژنی و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی نیز سنجیده شد.
نتایج : نتایج نشان داد عصاره الکلی گیاه اسطوخودوس بر ردهی سلولی HepG2 اثر ضد سرطانی دارد. در پی تایید تاثیر عصاره اسطوخودوس بر سیکل سلولی، نتایج ناشی از بررسی میزان پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی و تولید گونههای آزاد واکنشگر نیز معنادارگزارش شد.
نتیجه گیری : با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه عصاره ی الکلی گیاه اسطوخودوس به عنوان عامل بالقوهی ضد سرطانی گزارش شده و از جمله استراتژی های درمانی در سرطان کبد به شمار می رود.
نوع مقاله:
پژوهشي اصيل |
موضوع مقاله:
بیوشیمی دریافت: 1398/11/29 | پذیرش: 1399/6/12 | انتشار: 1399/6/15
* نشانی نویسنده مسئول: تهران -خیابان شریعتی-خیابان خاقانی-دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران |