دوره 14، شماره 1 - ( 1390 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 29-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه قارچ‏شناسی پزشکی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- استادیار، گروه قارچ‏شناسی پزشکی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران صندوق پستی: 331 _14115 کدپستی: 1411713116
3- گروه باکتری شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشیار، گروه باکتری‏شناسی پزشکی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (13379 مشاهده)
هدف: افزایش روز افزون مقاومت‏های اکتسابی گونه‏های کاندیدا نسبت به داروهای ضد قارچی لزوم استفاده از ترکیبات دارای خاصیت ضد قارچی را اجتناب‏ناپذیر ساخته است. برخی از گیاهان به لحاظ دارا بودن ترکیباتی مانند پلی‏فنل‏ها و ... دارای خواص ضد میکروبی هستند. در این مطالعه اثرضد قارچی اسانس‏های آویشن باغی، جعفری، زیره سبز و زیره سیاه بر سویه استاندارد کاندیدا آلبیکنس بررسی شد. مواد و روش‏ها: 25 گرم از برگ گیاه آویشن باغی، جعفری و بذر گیاه زیره سبز و زیره سیاه خشک و آسیاب شد و به‏وسیله دستگاه کلونجر اسانس آن‏ها تهیه شد. رقت‏های سریالی از هر یک از اسانس‏ها در میکروپلیت‏های 96 خانه‏ای تهیه شد. حداقل غلظت مهار کنندگی و قطر هاله مهاری به‏ترتیب با دو روش رقت‏سازی در محیط کشت مایع و دیسک‏گذاری در آگار ارزیابی شد و حداقل غلظت مهار کنندگی 50، 90 و حداقل غلظت کشندگی تعیین شد. نتایج: حداقل غلظت مهار کنندگی 90 اسانس‏های آویشن باغی، جعفری، زیره سبز و زیره سیاه به‏ترتیب 25، 72، 412، 130 میکروگرم در میلی‏لیتر و حداقل غلظت کشندگی 146، 620، 280 48 میکروگرم در میلی‏لیتر و قطر هاله مهاری نیز به‏ترتیب 15، 12، 20، 28 میلی‏متر تعیین شد. نتیجه‏گیری: در این بررسی اسانس‏های آویشن باغی، جعفری، زیره سبز و زیره سیاه آثار ضد قارچی مناسبی علیه سویه استاندارد کاندیدا آلبیکنس از خود نشان داد. در نتیجه این اسانس‏های گیاهی پس از انجام مطالعات تکمیل‏تر می‏تواند جایگزین‏های مناسبی برای داروهای شیمیایی برای درمان عفونت‏های کاندیدایی به‏ویژه کاندیدیازیس جلدی مخاطی باشد.
متن کامل [PDF 264 kb]   (7828 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: قارچ شناسی پزشکی
دریافت: 1389/3/31 | پذیرش: 1389/11/4 | انتشار: 1390/1/31
* نشانی نویسنده مسئول: تهران